Palvelut
Psykiatrin vastaanotto
Voit varata ajan vastaanotolleni psykiatrista arviota varten. Myös läheiset ovat tervetulleita mukaan! Ensikäynnille kannattaa ottaa mukaan lista käytössä olevasta lääkityksestä ja aiemmin käytössä olleista psyykenlääkkeistä (mikäli mahdollista).
Hoidan mm. masennus- ja ahdistusoireita, traumaperäisiä oireita, pakko-oireita, syömishäiriöitä, kaksisuuntaista mielialahäiriötä.
Psykiatrinen arviointi sisältää diagnostiikan ja hoitosuunnitelman laatimisen, tarvittaessa erotusdiagnostisina tutkimuksina esim. laboratoriotutkimukset ja psykiatriset haastattelut/ohjaus psykologin tutkimuksiin (neuropsykiatriset häiriöt, persoonallisuuden piirteiden kartoitus). Laajempi psykiatrinen arviointi voi vaatia usemman vastaanottokäynnin.
HUOM! Vastaanotollani en hoida päihderiippuvuuksia. En myöskään uusi muualla kirjoitettuja bentsodiatsepiini-, opiaatti- tai stimulanttilääkityksiä.
Ajokortti- ja aselupalausunnoissa pyydän kääntymään toisen asiantuntijan puoleen
Perhe- ja paripsykoterapia
Vastaanotolle voit hakeutua kumppanisi tai muidenkin perheenjäsenten kanssa. Terapiakäynneillä keskitytään esiin tuomiinne huoliin pari- tai perhesuhteissa. Uusien näkökulmien ja vuorovaikutustapojen löytyminen tuo usein helpotusta tilanteeseen.
Työskentelyotteeni on dialoginen, reflektiivinen, narratiivinen ja voimavarakeskeinen. Tapaamisilla voidaan keskustelun lisäksi halutessanne hyödyntää muita menetelmiä kuten mm. sukupuutyöskentelyä ja kirjeiden kirjoittamista.
Syitä terapiakäynnin varaamiseen voivat olla esim:
vuorovaikutuksen ongelmat
psyykkisen tai fyysisen sairastamisen aiheuttama kuormitus perheessä
huoli lapsesta tai nuoresta
jokin muu perhesuhteisiin heijastuva kuormittava tilanne
muut parisuhteen ongelmat
Vanhempien ohjauskäynnit
KELA:n tukeman nuoren kuntoutuspsykoterapian lisäksi hänen vanhemmilleen voidaan myöntää vanhempien ohjauskäyntejä. Näiden käyntien tavoitteena on tukea vanhempia haastavassa elämänvaiheessa ja auttaa heitä löytämään hyödyllisiä tapoja tukea terapiassa käyvää nuortaan.